Sonja Grinwis

Vanaf het moment dat ze zinnen kon formuleren, begon Sonja verhalen te vertellen. Eénmaal in staat om zinnen te schrijven, kwamen de verhalen op papier. Toch is het schrijven er op een gegeven moment bij ingeschoten. Er moest brood op de plank komen, de kinderen hadden recht op haar aandacht en het schrijven raakte op de achtergrond. Maar de liefde voor verhalen zit te diep. Inmiddels heeft Sonja het schrijven weer op gepakt en op haar website deelt Sonja haar columns, verhalen en de liefde voor boeken graag met anderen.

De recensie van Maidentrip vind je op haar blog

Nynke-Boudien

Nynke-Boudien van Iheartbooks.nl las Maidentrip en heeft daar een recensie over geschreven.

Erg leuk om te zien dat jonge lezeressen zich ook aangesproken voelen door dit verhaal. Nynke-Boudien heeft de bachelor opleiding Taalwetenschap gedaan en blogt over boeken op IHeartbooks.

De recensie vind je op haar blog

Recensie Maidentrip door Corry Brand

Ik was het al lang van plan maar afgelopen weekend heb ik dan toch eindelijk ‘Maidentrip’ gelezen, een roman van de Zeeuwse Marjon Sarneel. Het verhaal speelt zich af midden jaren zeventig. Het verhaal begint bij de ontmoeting tussen hoofdpersoon Heleen en de Griekse zeeman Dimitris, in het café dat Heleen samen met haar moeder drijft in Terneuzen.

Eigenlijk kan ze niet weg uit het café maar natuurlijk kan ze de uitnodiging van Dimitris om hem te bezoeken in Griekenland niet weerstaan. Zo begint een avontuur dat langer duurt dan Heleen aanvankelijk dacht
.
Door onverwachte oorzaak belandt ze op het vrachtschip van Dimitris, die daar als eerste stuurman werkt en vaart ze een tijdje mee. Het leven van alledag aan boord van zo’n mannenschip is even wennen, evenals de cultuurverschillen die onvermijdelijk naar boven komen. Het valt niet altijd mee om hiermee te dealen. Met meer en minder succes probeert ze om te gaan met de uitdagingen aan boord en probeert ondertussen uit te vinden hoe ze de problemen met haar moeder op afstand kan relativeren. Haar jeugd in Terneuzen komt langzamerhand in een ander daglicht te staat en al schrijvend probeert Heleen achter de waarheid te komen.

Het boek is een boeiende roman over een beginnende relatie tussen twee mensen met verschillende achtergronden en geeft tegelijkertijd een beeld van het leven in Griekenland in die tijd. Hier en daar een feest van herkenning en soms ook een verzuchting van ‘poe, poe, ik moet er niet aan denken’! Het is met veel gevoel voor detail geschreven waardoor je het gevoel hebt zelf mee te varen en mee te kijken over de schouder van Heleen. Ik heb het boek achter elkaar in drie avonden uitgelezen, een aanrader voor liefhebbers van romans met een Grieks tintje.

geplaatst op 11 februari 2013 op www.onderwegnaarithaka.nl
Corry’s site is een aanrader voor iedereen die van Griekenland houdt!