Schrijver, over welk schrijfonderwerp wil jij graag een blog lezen?

Door Marjon Cosijn

De eerste maand van het jaar zit er alweer op en ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Heb jij je schrijfvoornemens al waargemaakt?

Heb je je pen op papier gezet om nu eindelijk het verhaal dat in je hoofd zit, op te schrijven? Lukte dat zonder dat je twijfelde over elk woord? Zonder dat je alles steeds in de (virtuele) prullenbak gooide? Zonder dat je de moed opgaf en dacht: ‘Ik wil alleen nog boodschappenlijstjes schrijven!’

Heb je heerlijk geschreven aan je bestseller of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Schrijven heeft zoveel facetten, zoveel uitdagingen, zoveel aspecten.

Waar loop jij tegenaan als schrijver?

Als geen ander weet ik dat je als schrijver tegen van alles aan kunt lopen. Ik hoor graag waar jíj tegenaan loopt. En welke vragen je over schrijven hebt.

Mijn donderdagblog schrijf ik namelijk voor jou. Om jou te helpen met het bedenken van een conflict, met het ontwikkelen van je personages of met het opbouwen van een verhaal.

Omdat ik graag wil dat mijn blogs waardevol zijn voor jou, hoor ik graag van jou op welke onderwerpen jij zit te wachten. Heb je vragen over perspectief of worstel je met meerdere hoofdpersonages in één verhaal? Of wil je weten hoe je van een jeugdherinnering een spannend verhaal kunt maken? Ik ben erg benieuwd.

Ik blog voor jou, dus stel me jouw vragen

Ik kan eindeloos bloggen over onderwerpen die ik zelf interessant en belangrijk vind. Of omdat ík er zelf ooit tegenaan gelopen ben. Maar ik schrijf liever over de dingen waar jíj meer over wilt weten. Want het is mijn bedoeling om jou vooruit te helpen; zodat je met meer plezier betere verhalen schrijft.

Schrijf in het antwoordveld hieronder waar jij een blog over wilt lezen. Het geeft niet als een ander jouw onderwerp al aangedragen heeft. Misschien wil jij juist net iets anders weten. Elk onderwerp kent veel nuances en enorm veel invalshoeken. Dat maakt schrijven zo interessant en spannend. Door er samen over in gesprek te gaan leren we van elkaar!

En nee: er bestaan geen domme vragen!

Denk niet: ik begin nog maar net, dit is vast een domme vraag. Je weet dat domme vragen niet bestaan. Iedere schrijver heeft momenten waarop hij het lastig vindt om te beginnen, om de boel de boel te laten en aan zijn bureau te schuiven.

Stel gewoon je vraag. Laat me weten wat je tegenhoudt om lekker te schrijven. Samen zorgen we ervoor dat 2016 hét schrijfjaar wordt voor jou!

Waar loop jij tegenaan als schrijver? Waar wil je meer over leren?  

  • Zijn er terugkerende onderwerpen waar je vaak mee worstelt?
  • Is er iets dat jou altijd van het schrijven afhoudt?
  • Is er iets specifieks dat jij graag onder de knie wilt krijgen?Schrijf hieronder in het antwoordveld. Vertel me waarmee ik je kan helpen!