Gastblog door Jolanda Pikkaart

Ben je een boek aan het schrijven of een verhaal, maar loop je vast en kom je maar niet aan inspiratie? Als ik in de natuur ben, maak ik mijn hoofd leeg. Even weg van mijn schrijftafel helpt en daarna zit ik weer volop ideeën.

Writer’s block

We herkennen het allemaal. Je zit achter je bureau en weet dat je moet schrijven aan je boek of verhaal, maar het papier blijft leeg. Even van je werkplek weg en naar buiten gaan helpt dan vaak. In de natuur is het rustig en je stimuleert je zintuigen door alle geluiden, geuren en kleuren. De natuur bevat zelf ook zoveel verhalen die jou kunnen helpen bij het schrijven.

Heb jij regelmatig last van een writer’s block? Worstel jij met je schrijfstijl of wil je meer schrijven vanuit je hart? Ik krijg inspiratie van de natuur en die inspiratie deel ik graag met jou. Hoe zou het zijn als je nu eindelijk in de flow kwam om te schrijven?

Is de natuur dan niet genoeg?

Je pakt nu je to-do-lijst en neemt je voor om elke dag naar buiten te gaan. Want je schrijft voor je plezier of voor je werk en bewegen in de natuur is ook nog eens gezond natuurlijk. Alleen, je blijft toch nog vastlopen bij je boek of het lukt je niet om je verhaal of blog goed af te ronden. Is de natuur dan niet genoeg? Met een schrijfopdracht aan de slag gaan en sparren met anderen is net dat stapje meer en als je dan ook nog feedback krijgt van een schrijfcoach kun je daarna weer vol inspiratie aan de gang. Daarom ga ik elke maand met 8 deelnemers ‘Schrijven in de natuur’.

Schrijven in de natuur

Wil jij ook een hele dag werken aan schrijfopdrachten en schrijven in de natuur? De natuur met al zijn geuren, kleuren, geluiden en beelden is er voor jou. Ga weg van je eigen schrijfplek en de alledaagse beslommeringen. Pak je pen op en wandel in Baarn over een wandelpad of dwars door het bos. Het statige landgoed, de rododendrons en de bijzondere bomen dragen jouw verhalen. Verhalen over jouw bedrijf of verzonnen verhalen. Heb je vragen, dan ben ik aanwezig op deze inspiratiedag als je schrijfcoach.

Er is een maximum van 8 deelnemers, zodat er aandacht is voor elkaars werk en verhaal. Wacht dus niet te lang met reserveren. Ga je mee op schrijfavontuur?

Jolanda Pikkaart is schrijfcoach boeken schrijven en boekpromotie. Schrijf jij een boek, maar heb je regelmatig last van een writer’s block? Worstel jij met je schrijfstijl of wil je meer schrijven vanuit je hart, kom naar ‘Schrijven in de natuur.’ Wil je een boek schrijven? Kijk dan eens bij de gratis online training: ’Start met je boek’. Meer weten over Jolanda Pikkaart? Volg haar op Facebook of op Twitter.

 

Spreekt schrijven in de natuur je aan?

  • Ga jij weleens wég van je schrijfplek om te schrijven? Waar ga je dan naar toe? Welke omgeving stimuleert jou en waarom?